26 Şub 2011

Onlar yanlış biliyor!

Depresif depresif yazmayacağım ulan!
Arızalı belledi okuyanlar, oysa ne komik bir insanım ben. Güldürürüm, düşündürmem, eğlendiririm, esprilerime hayran olur herkes. Cem Yılmaz gibi bir şeyim be, ben. Siz tanımıyorsunuz, nereden tanıyacaksınız?

Sosyal içerikli yazı yazmaktan içim gevredi ama başka türlüsünü beceremiyorum. Seçimim falan değil bu. Yazarken, gerçek beni yansıtıyorsam da; normalde olduğum beni yansıtmak istiyorum burada. Vıcık vıcık başladım yine içimi dökmeye. Çok sinirleniyorum kendime. Bir de gülüyorum bir yandan, güldürme derdine düşmüş, beceremeyen komedyen halime.

Neyse, fıkra falan anlatsam güler misiniz acaba? Onu da beceremem ya, ben kendi esprilerimle güldürürüm. Mesela karikatür anlatıp etrafı gülmekten yıkan arkadaşlarım var, ben de aynı karikatürü anlatıyorum, millet mal mal bakıyor yüzüme. Olmuyor, benim olmayınca, karikatüristin ahı mı tutuyor nedir, güldürme hakkım elimden alınıyor sanki. Yani ben beceremiyorum demiyorum da.
Beceremiyorum işte.

Normalde, espri olsun diye çok küfrederim, ne güzel küfürler vardır böyle kendime söyler gülerim, o derece. İçinden, senin espri anlayışın yok, ondan böyle yazıyorsun diyenlere de küfür edebilirim mesela, şu an.
Neyse o küfürleri yazınca bir sakil görünüyorlar ki gözüme! Başkalarının yazdıklarını seviyorum da; kendim yazamıyorum. Zaten o başkalarında sevdiğim kıyafetleri de giyemem ben. Onlara yakışıyor, ben taşıyamam, odun gibi dururum o kıyafetle der, odun gibi göründüğüm başka kıyafetler giyerim.

Görsel n'alakaa diyenler olduysa; bir kaç hafta önce, Frida sergisi için Taksim, Karaköy civarına gittiğimiz gün, öyle güzel geçmişti ki; onun anısında bunalhan halimi unutayım diye onu koydum. Bir de belki, Frida'nın kafasında olmak istedim.

Kitap da okuyamıyorum zaten iki haftadır, konumuzla alakası yok ama. Elime alıp alıp, bırakıyorum Paul Auster'ı, içleniyorum sonra da. Daha okuyacak bir sürü kitap var, ben burada size laf yetiştiriyorum bir de.

İnsanlık halleri işte, n'aparsın be okuyucu.

Görsel: Ahmet Coka

9 yorum:

Emine dedi ki...

arızalı,komik,zeki,çalışkan, depresif, duygusal,.. belki hepsi belki bazıları, belki dahası seni oluşturuyordur..
ama Aslı ben, "SENİ" okumayı seviyorum, her halini..
sıkma canını bence yazmaya devam herhalinle..
sevgiler..

Aslısın dedi ki...

Emine, sen de olmasan:)) Güneş açsın, gözünü seveyim ya:)

Emine dedi ki...

sen de olmasan ben de olmasam :)
körler sağırlar birbirini ağırlar :)
tamam açsın arkadaşım seni mi kırcaz :)

Sibel dedi ki...

komiksin be böcüğüm... An'da çıkar espriler ve o anda komiktir çünkü yaşananlarla örtüşmüştür. Biz senle çok örtüştürdük o anları çok güldük be annem...
arıza mı? ne arızası ayrıca?

Aydedeye havlayan dedi ki...

hep sektiren yanını gördük de bi güldüren yanını göremedik :) sabah sabah bi tebessüm oldu ama bak ne yalan söyleyim :) bi nebze başardın yani demek oluyo bu; hem de fıkra ve karikatur hadisesine girmeden ki girmemen gönüllere ayrı bi şenlik tozu serpti hehe
Küfür iyidir ya bu arada! ben de pek severim. pek doğaldır küfür eden insan, şıktır güzeldir. bakınız bukowski, bakınız ambjornsen bakınız Can Baba, daha bakılacak pek çok sima var.
Paul Auster sevdiğimiz saydığımız yazarlardan biridir, özellikle Ay Sarayı'nı yemem yanımda yatırırım. ama illa da başka bi şey okumak istersen sana Göktuğ Canbaba'nın Tılsım-ı Kudret'ini önermeden de buradan geçecek değilim tabii ki, e yazdık o kadar di mi ama

http://www.youtube.com/watch?v=LCysROKsN4o

Betül dedi ki...

Ben seni tanıyorum:))Hem de arkadaşım ne güzel oynar:)
Okuyacağız veya okuyamayacağız, ağlayacağız, güleceğiz, gezeceğiz be aslı.Hepsi sırası gelince olacak. Herhalde yıldızlar bu ara kitap okumamızı istemiyor. Benim de paulum yanımda hep ama sadece yanımda:))
Senin her halini seviyoruz:)

Sitare dedi ki...

sen yaz,biz okuruz.rahat ol.ne versen yeriz hesabı.

aslı hayvanı dedi ki...

yok sana güneş, hehehehhe

Aslısın dedi ki...

Emine :))

Sibel, evet ya ne güzel gülerdik, evet ben tek başıma komik olamıyorum, anladım:)

Aydedeye havlayan, ellerine sağlık, e okuruz o halde:)

Betül, de halimi de mi? :)) Evet, okuruz da güleriz de, bir daha mı geleceğiz be?

aslı hayvanı, "hayvan"ı ağzımı doldurarak söyledim, eheh anladın sen:)

Sitare, eyvallah dostum:)