26 Haz 2011

Öpüşmeden öpüşmek

Sarı saçları, darmadağın dalgalarla omzuna dökülüyor. Üzerinde sevimli, fareli bir t-shirt var, çırpı bacaklarını gösteren minik eteğiyle anne babasının oturduğu masaya arkasını dönmüş ve gözleri bir şeye kilitlenmiş halde duruyor. Gördüğüm en güzel kız çocuklarından biri, yüzü güzel ama onu güzel yapan yüzündeki ifade ve saflık.

Bu kadar dikkatle nereye baktığını anlamak için başımı çeviriyorum ve yanımda oturan genç çifti görüyorum. Öpüşüyorlar. Küçük kıza bakıyorum tekrar. 

Köpek yavrusu gibi başını azıcık yana eğmiş, merakla ve ilgiyle izliyor onları. Öyle komik bir sahne ki; aralarında sadece bir masa var ve o çekinmeden, oracıkta, ayakta durmuş, gözlerini dikmiş, onlara bakıyor. 

Genç çift, kızın bakışlarının farkında bile değil, mutlular. Bir ara kız oğlana bir şaka yapıyor sanırım çünkü küçük kız istemsizce gülüyor, küçük dişlerini görüyorum. Gülüyor sonra kapatıyor ağzını ama sonra yine gülüyor. Sanki üç kişiler ve birlikte iyi vakit geçiriyorlar. Yanlarında değil ama onların hissettiklerini hissettiğine yemin edebilirim, yüzündeki ifadelerden. 
Bir ara küçük kız yine ağzını açıyor, çiftin konuştuğu konuda yorum yapacak neredeyse, içinden mırıldanıyor bir şeyler ama duymuyorum sonra yeniden gülümsüyor, onlar gülmeye başladıklarında. 

O küçük kızın yüz ifadelerinden, hiç bakmadan çiftin ne yaptığını anlamaya başladım bile. Belki ben de onun gençlere baktığı gibi küçük kıza takılmış durumdayım ve dışarıdan izleyen biri, tüm bunlara bakmadan, benim yüzümdeki ifadelerden, çiftin ne yaptığını anlayabilir. Ben de kontrolden çıktım o kız çocuğu gibi, arada gülümsediğimi, o durunca gülümsememin de durduğunu hissediyorum.

Bir süre sonra sıkıldı ve annesine dönüp, onun kocaman güneş gözlüğünü aldı ve gözüne taktı, yüzünün yarısından çoğunu kaplayan o kemik gözlükle ona sarılıp, kocaman bir öpücük vermek istedim.

Birbirini seven, şakalaşan, öpüşen gençlere cık cık cık diyip bakan, yan gözle onları süzüp ayıplayan hatta garsona şikayet eden insanlar haline ne ara geliyoruz? O küçük kızın, onların gülüşmelerine, oynaşmalarına fiziken olmasa da başka bir boyuttan katıldığı saflığımızı ne zaman kaybediyoruz biz?

En büyük "cık cık cık" bize gelsin bence.

Eşlik eden Müzik: Krezip / Crazy

26 yorum:

mehbup dedi ki...

Nerede yaşıyoruz ki biz.O kadar güzel ki sevgisini gösterebilmek nerede olursan ol.

Ne güzel bir tablo, fıstığı ben de öpmek istedim :)

Aslısın dedi ki...

görsen öpmekle kalmaz yerdin mehtap:)

Cute Curute Kosovali dedi ki...

Valla ben öpüşen birilerini gördüğüm de dövesim geliyor olanı var olmayanı var kardeşim :D

Aslısın dedi ki...

neyse aklına şarkı gelmemiş en azından:))

mRNA dedi ki...

Bu gibi durumlara, kıskançlıkla ve öfkeyle savrulan "cık cık"lar, ahlak bekçiliği tadındaki söylemler, kendi ilişkisinde mutsuz olanların, gerek bedensel gerekse de ruhsal düzeyde orgazma hasret olanların gizliden gizliye kustukları zehirdir bence. (Redsword)

Aslısın dedi ki...

mRNA, çok mantıklı geldi bu söz.

mRNA dedi ki...

"Cık cık" lar; mutsuzların, gerek bedensel gerekse de ruhsal orgazma aç olanların, kıskançlıktan süzüp, öfkeden damıttıkları zehirli tıslamalarıdır bence. (Redsword)

Cute Curute Kosovali dedi ki...

valla aslında aklıma bi şarkı bide bi söz geldi ama onların yeri burası değildir diye yazmadım utandım çok :P Ama masumane Tarkan dan yakalarsam mucuk mucuk şarkısını yakıştırabiliriz :D

Aslısın dedi ki...

cute, bu duygusallığın beni kendimden alıyor:)

mRNA dedi ki...

"Cık cık" lar, köktenciliğin karanlığına yuvarlanmak üzere olan toplumun ayak sesleri olmaz umarım

Aslısın dedi ki...

umarım olmaz ama kulağa öyle geliyor.

Cemre dedi ki...

kavgalara, tartışmalara prim veren bir ülkede yaşıyoruz maalesef..öyleki sokakta elele dolaşana, öpüşene cık cık deriz kavga edene gözlerimizi diker izleriz büyük bir merakla..kavgayı tasvip ederken sevgiyi gözardı eder kınarız. döver gibi sever bazıları bir de..küçük kızın saflığını korumayı başarabilsek içimizde keşke :)

Aslısın dedi ki...

O küçük kız da öyle kalabilse keşke Cemre.

HerbiRenk dedi ki...

tanımadığın insanlarla bütün olmak, onların hislerini hissetmek hayatta nadir anlardan:)

1i Yok mu dedi ki...

Uluorta yerde öpüşmem ama sevişmeye kadar gitmeyen öpüşen çiftlerden de rahatsız olmam.

Ebru dedi ki...

Ne hoş bir gözlem ve aktarma şeklindeki sıcaklıkla baktım küçük kıza. Ne hoş 'sokakta öpüşmek ayıp, yasak' diyen bir ailesi yokmuş demek:)

Aslısın dedi ki...

her bi renk, asıl mevzu o değil mi? gerçekten özel bir andı.

1i yok mu, burada aslında öpüşmekten çok onlarla konuşmadan, iletişime geçmeden, sanki beraberler gibi hissettiğini görmekten etkilendim.

nehir ida, teşekkür ederim, ailesi aslında farkında değil, yanlarında ama arkası dönük onlara, her şeyi ben gördüm hihi:)

Nil dedi ki...

evet ben de miniğin ailesine takıldım. hiç kızlarını uyarmak gereği duymamış. demek o kız " cık cık" larla büyümeyecek ne güzel.
off oysa benim dilimden "ayıp kızım" kelimesi hiç düşmüyor :(

Aslısın dedi ki...

küçük mucizem, yapma nolur inan tutunca kendini ayıp demeden de oluyor. ayıp diyeceğime, öyle yaptığın onlar kendini kötü hisseder vs gibi bir şeyler diyerek en azından açıklıyorum, gerçekten ayıpsa:)) yani ayıp var ama sürekli ayıp demek, çocukları ya bir süre sonra gerçekten ayıba karşı duyarsızlaştırıyor ya da çok çekingen ve kendinş ifade edemeyen insanlar yapıyor. Bilmişliğimin kusuruna bakma, yaralıyım sadece ondan:)

Adsız dedi ki...

bizi bize anlatan süper bi yazı olmuş, 'küçük' gözlerle baksak işte böyle; hiç bi cık cık çıkmayacak ağızlarımızdan...

Aslısın dedi ki...

Tesekkurler vamos bien, evet bakis kilit nokta

Adsız dedi ki...

o çift öylesine saf ve içten davranıyorlarmış ki o saflığı görebilecek fark edebilecek minik çocuğun dikkatini çekmiş ve sen de belki biraz çocuğun yardımıyla o duyguyu paylaşabilen insanlardan biri olmuşsun...

en çok çocukken farkındayızdır çevremizdeki güzelliklerin, en iyi o zaman hissederiz saf temiz sevgiyi... sonra büyürüz, önyargıları kazırlar beynimize, çevremizdekilere hep eleştirel, hep cık cık cıklarla bakarız... bazılarımız ise çocuk ruhunu, çocuk gözlerini korur değişmez... şans mı bilinçli yaptığımız bir şey mi bilemem... ama çocuk gözlerimden asla vazgeçmem... senin de vazgeçmemen dileğiyle...

Aslısın, yazılarını keyifle, çoğu zaman yüzümde tebessümle ama her zaman o duygu seline kapılarak okuyorum...

Aslısın dedi ki...

sestod, çocukları ne güzel tarif etmişsin.
Güzel sözlerin beni nasıl mutlu etti anlatamam, öpüşmeden öpüşmüş gibi oldum yine:)

didem dedi ki...

Tum "cik cik"lara ragmen askini yasamak, sevgini gostermek...Yurek ister...Opusmek ayipmis gibi...
Ne var halbuki

Unknown dedi ki...

aslında "öpüşmek"te ne var ki diyebilenlerinde olduğu bir toplumda aynı zamanda "ıyyy şunlara bak" diyebilenlerin de yaşadığını biliyoruz ama diyorum ki evet sevgi göstergesi olsa bile şu "zaman" insanlarının niyetlerinin gerçekten sadece sevgi göstermek olmadığını ve bazı güzellikleri ve değerleri ayaklar altında ezdiklerini düşünüyorum.. belki de bu kötü niyetler yüzünden böyle güzellikler "tüü kaka" oluyor.. tartışılır...
ama o gözlüğü gözüne takan küçük zilli şu zaman bu zaman farketmez her zaman mıncıklanır :D

Aslısın dedi ki...

Didem, evet ne guzel bir seydir oysa

Pinar, ya hala gozumun onunde o sapsal sey;)